Фото: Пиксабеј

Нега и убавина

Често користиме фен и пегла за коса и забораваме дека тоа може да ја оштети. Сепак, како да се заштити косата од топлина? Без оглед на типот на коса, за да ја стилизирате користите топлински алатки, како фен или пегла за коса, кои можат да ја оштетат косата. Затоа е многу важно навреме да ја заштитите, особено во летните месеци.
Маските за коса се многу важен додаток на редовната рутина за нега на коса. Во зависност од тоа како вашата коса е оштетена, зависи и од тоа која маска треба да ја користите. Се препорачува барем еднаш неделно да ја масирате косата со маска, избирајќи ја според типот на косата. Маската ќе обезбеди дополнителна заштита од други штети.
Избирајте ги вашите апарати внимателно. Не сите уреди за греење се исти и еднакви по квалитет. На пример, керамичките пегли се многу попогодни бидејќи рамномерно ја распределуваат топлината по плочата. Затоа е многу важно да прашате за карактеристиките на уредот пред да го купите. Исто така, не заборавајте да ги одржувате температурите ниски и обидете се да не го поминувате истиот прамен премногу пати.