Кипар

Низ фотографиите се прикажани настапот на „Ај кју“, кои ја претставуваа Македонија со песната „Lost and found“, како и настапите на преостанатите 18 земји-учеснички на првата полуфинална вечер на изборот за песна на Евровизија, што се одржа во Лисабон.

Австрија, Естонија, Кипар, Литванија, Израел, Чешка, Бугарија, Албанија, Финска и Република Ирска се 10-те земји кои вечерва обезбедија учество во финалето.