Во основното училиште „Лазо Ангеловски“ овие денови се реновираат влезот и ходниците на приземјето, како и стариот дел на училиштето, кое е во продолжение на новоизградениот дел.
Досега беа отстранети неколку опасни делови, како што е старата дотраена ламперија, која претставуваше потенцијален извор на зараза од инсекти. Најголемото основно училиште во Аеродром, во пресрет на новата учебна година, добива нов и модерен изглед, на површина од над 400 квадратни метри, и е подготвено за пречек на новите првачиња!