На полноќ истекува рокот за собирање потписи за независни кандидатури за градоначалници и советници за локалните избори закажани на 17 октомври.

Досега се собрани потписи за 18 независни кандидати.

Подрачните одделенија и канцеларии на ДИК ќе работат денеска до 24 часот, кога истекува законскиот рок за собирање потписи.

Во тек е и јавниот увид во Избирачкиот список, што завршува на 9 септември.

Кандидатурите за градоначалници и за советници до општинските изборни комисии се поднесуваат до 11 септември.