УТРЕ: АНАЛИЗА НА ЉУПЧО КОЦАРЕВ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА МАНУ

Во својата најнова анализа, академик Коцарев нуди решенија за иднината на Македонија, со воспоставување пристап во македонската политика и општество што обединува, интегрира и синтетизира, а преку метафорично прикажување на поврзаноста со ежовите, лисиците и доларите. За да не изумре Македонија, време е да излеземе од рововите, време е да се обединиме, време е да престанеме да се бориме меѓу себе, туку против корупцијата, дивеењето, алчноста, нечесноста, сервилноста на сите владејачки гарнитури, какви и да се: леви, десни, шарени, еднобојни, во центарот, на периферијата, порачува академик Коцарев