Фото: Макфакс

Владата на денешната седница ја именува Магдалена Филиповска-Грашковска за нова директорка на Фондот за здравствено осигурување. Таа претходно беше претседателка на Инспекцискиот совет.

– На денешната владина седница, за директорка на Фондот за здравствено осигурување на Република Северна Македонија, на предлог на министерот за здравство, е именувана Магдалена Филиповска-Грашкоска – стои во соопштението на Владата.