фото: Зоран Антоски

Вчера на подрачјето на ОВР Кичево, во периодот од 8 до 12 часот, спроведена е акциска кантрола, во однос на прекршоците што пешациоте ги чинат во сообраќајот.

При оваа контрола полициските службеници во Кичево, констатирале 14 прекршоци.

На прекршителите пешаци им се издадени прекршочни платни налози. Во последните неколку месеци зголемен е бројот на акциски контроли на МВР во сите градови во земјава.
З.А.