Малолетно лице од Куманово завршило во болница кога со остар предмет било нападнато од негова соученичка.

Имено, вчера, во 16.30 часот, во СВР Куманово било пријавено дека во болницата во Куманово со повреди од остар предмет бил донесен малолетник од Куманово.

По преземените мерки, било утврдено дека тој бил повреден во средно училиште од малолетна ученичка во училиштето.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.