Повеќе од милијарда луѓе низ светот се со прекумерна тежина

Меѓународниот тим на научници вели дека има итна потреба од големи промени во начинот на кој се справуваме со дебелината Повеќе од милијарда луѓе низ...

Поврзување на светот за заедничка иднина

Во Пекинг отворен првиот светски саем на синџири на снабдување Првиот светски саем на синџири на снабдување беше отворен на почетокот на неделава во Пекинг,...

Контроверзната егзекуција во Алабама ја обновува борбата против смртната казна

Контроверзната егзекуција во Алабама што се одржа во четвртокот повторно ја активира кампањата за контрола на смртната казна и потенцира дека таквата практика продолжува...

Сериозно безбедносно нарушување ја потресе полициската агенција на ЕУ

Исчезнувањето на чувствителните досиеја на највисоките службеници за спроведување на законот предизвика криза во Европол Извештај на Европската комисија за финансиски и економски криминал Иако требаше...

Кина развива глобална соработка во транспортниот сектор

Неделава во Пекинг се одржа глобален форум за одржлив транспорт На почетокот на седмицава, во понеделникот и вторникот (25 и 26 септември), во Пекинг се...

Изобилство податоци, информации и примероци што ќе бидат ставени во функција на светскиот развој

Два истражувачки брода изградени од Кина завршија исцрпно истражување на рибните ресурси во Индиски Океан, пополнувајќи ја клучната празнина во разбирањето за морските рибни ресурси Кина го...

Кина ќе испрати нов пар џиновски панди во зоолошката градина во Сан Диего

Кина ќе испрати нов пар џиновски панди во зоолошката градина во Сан Диего Кинеското здружение за заштита на дивиот свет неодамна потпиша договори за соработка...

Како кластерите во Кина ја поттикнуваат индустријата

Повеќе тимови со задача истовремено да конструираат 14 брода, секој со различни функции, се ангажирани со синхронизирана и координирана работа на пристаништата во сопственост...