Недела на македонскиот филм ќе се одржи од 21 до 27 јануари во Софија.

Во рамки на програмата, ќе бидат прикажани филмовите „Gypsy Magic“ на Столе Попов, „Исцелител“ на Ѓорче Ставревски, „Кога денот немаше име“ на Теона Стругар Митевска, „Џган“(„Amok“) на Вардан Тозија…