Ознака: витамин

Како да се идентификува недостиг од витамин во телото

На телото му се потребни 13 вида витамини за нормално функционирање, а секој од нив игра важна улога во зајакнувањето на нашиот имунитет. Често...

Зошто е важен витаминот Б12 за бременоста и што може да...

Кај нормалните бремености, нивоата на витаминот Б12 паѓаат за 30% до третиот триместар од бременоста. Бидејќи витаминот Б12 игра важна улога во пролиферацијата на...