Ознака: Весела Чернева

Советничката на Петков, Весела Чернева под истрага за пренесување информации на...

Бугарските власти, како што објавуваат бугарски медиуми, водат предистражна постапка против советничката за надворешни работи на поранешниот премиер на Бугарија, Кирил Петков, Весела Чернева...

Тензиите со Скопје ескалираат секогаш кога ќе замириса на избори во...

Помеѓу Бугарија и Северна Македонија постои механизам кој треба да придонесе за намалување на тензиите и за идентификување на појавите на омраза, кој е...