Ознака: ВАНЧО

Параолимпиското сребро и европското злато за вечно паметење

Сребрениот медал од Параолимпијадата во Атина во 2004 година зазема почесно место во богатата ризница од трофеи на нашиот параолимпиец Ванчо Каранфилов, иако и...

Ванчо Каранфилов – стрелачки параолимпиец, жетвар на медали

Каранфилов ја продолжи традицијата на кумановецот Бранимир Јовановски со освојување медали на параолимпијадите и на сите големи приредби. Откако по тешка сообраќајка стана инвалид,...

Акварелите на Ванчо Кеков – рефлексија на внатрешниот порив

Ликовниот уметник Ванчо Кеков од Кавадарци со акварелот е преокупиран повеќе од петнаесетина година, целосно посветено го студира и истражува, а резултатот е повеќе...

„Ванчо Михајлов“ е заедничка амбасада на САД, ЕУ и НАТО

Ванчо Михајлов нема идеологија. Тој е гангстер и како таков е близок со бугарскиот двор, Мусолини, нацистите, Британската Империја, масонските ложи, Коза ностра. За...

Фашист, терорист, наредбодавец за масовни убиства

КОЈ БИЛ ВАНЧО МИХАЈЛОВ Иван (Ванчо) Михајлов во историската меморија на македонскиот народ останува запаметен како организатор и наредбодавец за голем број убиства на истакнати...