Ознака: валутен режим

Европската Унија ќе го поддржи мултиполарниот глобален валутен режим

Комесарката за финансиски услуги на ЕУ, Мериад Мекгинис, од името на Европската комисија, со афирмативна изјава за глобалнотооддалечување од американска валута Европската комисија (ЕК), според...