Ознака: мисија Алтеа

Педесет германски војници во мисијата Алтеа

Босна и Херцеговина Германската влада, по десет години, повторно одобри распоредување свои војници во воената мисија на Европската Унија во Босна и Херцеговина, ЕУФОР Алтеа. Распоредувањето...