Ознака: МД „Илинден”- Тирана

МД „Илинден“ – Тирана: Негувањето на македонскиот јазик значи и јакнење...

По повод одбележувањето на Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, 21 февруари, Македонското друштво „Илинден“ - Тирана упати честитка до припадниците на македонското национално малцинство...

МД „Илинден“ ја поздрави судската одлука за притвор на издавачите на...

Македонското друштво „Илинден“- Тирана, ја поздрави одлуката на судот во албанскиот пограничен град Пешкопеја, кој денеска им изрекол мерка притвор на трите лица вмешани...

МД „Илинден” – Тирана најостро ја осудува антимакедонската пропадна со посетата...

Македонско друштво „Илинден” - Тирана објави реакција во врска со најавената посета на бугарската потпретседателка Јотова и „повеќето антимакедонски активности". - Најостро ја осудуваме антимакедонската...

МД „Илинден“ бара обележје на македонски јазик пред Комитетот за малцинства...

Македонското друштво „Илинден“ - Тирана достави барање до Комитетот за национални малцинства на Албанија, да постави повеќејазична табла пред оваа институција, вклучително и на...

Албански власти остануваат глуви и слепи на децениските барања за настава...

МД „Илинден“ по повод Eвропскиот ден на јазиците Македонско друштво „Илинден“-Тирана по повод одбележувањето на 26 септември, Ден на европските јазици, упати честитка до сите...

МД „Илинден”- Тирана достави барање до албанскиот парламент за формирање две...

Македонското друштво „Илинден”-Тирана достави барање до претседателката на албанскиот парламент Линдита Никола, со кое од име на Македонците се бара формирање две општини Голо...