Ознака: Јуре

Словенечкиот театар е добро примен во балканските држави, но недоволно во...

Јуре Новак, словенечки режисер и поет Јуре Новак е режисер, поет и директор на „Прешерновиот театар“ во Крањ и на театарскиот фестивал „Недела на словенечката...