Ознака: Бехтел и Енка

Мицкоски: На коридорите нема ни шајка заковано, а до 6 мај...

Граѓаните платија 117 милиони евра за нешто што не се гледа за новите автопапатишта каде не е ниту шајка заковано и до 6 мај...

ЈПДП: Исплатен ни е првиот трансфер за изградбата на коридорите, во...

Согласно Програмата за финансирање патна инфраструктура за проектот Коридор 8 и Коридор 10д за 2023 година, донесена на седница на Владата на Македонија одржана...

Милошоски: Договорот со „Бехтел“ и „Енка“ не е безбедносно прашање, најспорна...

Има неколку спорни моменти, но најспорна е таинственоста. Штом Владата вели дека е ова историски добар договор, тогаш секоја Влада би сакала историски добрите...

Бочварски: Го исплативме првиот трансфер од 117 милиони евра кон „Државни...

Првиот трансфер веќе го исплативме до Јавното претпријатие за државни патишта (ЈПДП), согласно Програмата што е донесена од Владата и објавена во Службен весник....

Мицкоски: Пред два дена се исплатени 120 милиони евра на „Бехтел...

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска изјави дека државата пред два дена веќе и исплатила сума од 120 милиони евра на компанијата изведувач на...

Жестока собраниска дебата за договорот со „Бехтел и Енка“

Жестока дискусија на седницата за пратенички прашања во Собранието, каде што главна тема е договорот што Владата го потпиша со конзорциумот „Бехтел и Енка“,...

Ковачевски: Нема ништо тајно во Договорот со „Бехтел и Енка“, јавноста...

Изградбата на коридорите 8 и 10д е стратешки национален интерес за државата со кој ги поврзуваме градовите, ја поврзуваме нашата со околните земји и...

Џафери: Координацијата за договорот со „Бехтел и Енка“ е во процедура

Писмото од премиерот Димитар Ковачевски со кое се согласува да им биде презентиран договорот за изградба на коридорите 8 и 10д на пратениците со...

Нема информација кога пратениците со безбедносен сертификат ќе имаат увид во...

Нема информација дали Договорот за изградба на коридорите 8 и 10д е стасан во Собранието и дали тој ќе биде доставен до пратениците со...

Без реформи на системот за откривање и сузбивање на корупцијата се...

Со гласањето против донесување на Законот за борба против тешките oблици на оргaнизиран криминал и висока корупција на Комисијата за политички систем и Законодавно-правната...