Ознака: Антево перо

Конкурсот за наградата „Антево перо“ отворен до 28 август

Конкурсот за петтото доделување на наградата „Антево перо“, за најдобра необјавена стихозбирка на македонски јазик, ќе заврши на 28 август. Организаторот потсетува дека трудовите...

Распишан поетскиот конкурс „Антево перо“

Meѓународната поетско-културна манифестација „Анте Поповски - Антево перо“ распишува конкурс за доделување на наградата „Антево перо“, востановена во чест на творештвото на бардот на современата македонска...