Ознака: „Џифони Македонија“

Ден на италијанскиот стрип во рамките на „Џифони“

Соработката помеѓу италијанската амбасада во Скопје и филмскиот фестивал „Џифони Македонија“, посветен на младата публика - која е исто така во својство на жири,...

Вечерва почнува 10-от меѓународен фестивал за деца и млади „Џифони Македонија“

Повеќе од 500 ученици од Македонија и од шест европски земји ќе гледаат филмови, ќе дискутираат, ќе следат креативни работилници, ќе се сретнат успешни...

Затворање на филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“

Шест дена богати со многу филмови, разговори, уметност и креативност оставија зад себе 300-те учесници на 8.Филмскиот фестивал на млади „Џифони Македонија“. Охрабрени млади...

На „Џифони Македонија“ се откриваат нови хоризонти

„Џифони“ е место каде што се раѓаат единствени другарства и големи идеи. Затоа, не ги насочуваме младите, ние им нудиме место, информации и алатки...

„Џифони Македонија“ годинава со деца и млади од 10 земји

Седмото издание на Филмскиот фестивал за млади „Џифони Македонија“ кој од 12 до 17 октомври ќе се одржува на повеќе локации во Скопје ќе...