Ознака: љубовницата

Портретот на љубовницата на Пикасо проценет на 55 милиони долари

Сликата на Пикасо од 1932 година, „Жената што седи покрај прозорецот“ („Femme Assise Près d’une Fenêtre“), која претставува портрет на неговата млада љубовница, ќе...