Ознака: јагнешко месо

Јагнето e извезено, домашната цена над 500 денари: Сточарите се жалат,...

Македонското јагне е извезено на европскиот пазар за католички Велигден, а сега стигнува во домашните месарници. Кланичарите велат дека годинашниов извоз е нешто помал...

Бугарските овчари и козари се побунија против македонските јагниња

Националната асоцијација на одгледувачи на овци и кози од Бугарија најавува протест поради неконтролираниот увоз на јагнешко месо од Македонија, се вели во дописот...

Извезени над 1,5 милиони килограми јагнешко месо, откупната цена постојано расте

Од земјава досега се вкупно извезени 136 423 јагниња или 1.560.254 килограми јагнешко месо, велат за МИА од Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ). Според...

Бугарија се жали на евтиното јагнешко месо од Македонија

Бизнисот на одгледувачите на овци во Бугарија е загрозен од евтиното јагнешко месо на бугарскиот пазар увезено од Македонија, јавува софиската телевизија БТВ, а...

Со помалку јагнешко ќе се дочекува годинешниот Велигден

Како што се ближат Велигденските празници ,така расте побарувачката на јагнешко месо, а граѓаните на Кичево и покрај желбата да купат и цело јагне,...