Ознака: јавни површини

Започна постапката за бесплатен државен вифи на отворени јавни површини

Владата денеска ја разгледа и усвои информацијата за обезбедување бесплатен државен вифи на отворени јавни површини, како дел од програмата за работа. За реализација на...

Дезинфекција на јавните површини

Охрид Во Охрид, по завршувањето на продолжениот викенд, почна дезинфекција на сите јавни површини во градот. Се дезинфицираа улиците во централното градско подрачје, градскиот кеј...

Низ населбите сѐ поприсутна продажбата од камиони и трактори

Најчесто дивите продавачи се паркирани под некоја сенка по парковските површини или тротоарите и сервисните улички, од каде што ги продаваат своите производи, дури...