Ознака: сеизмолози

Дански и шведски сеизмолози регистрирале силни експлозии во областите на истекување...

Дански и шведски сеизмолози регистрираа силни експлозии во областите на истекување на гасоводот Северен тек. Ова денеска го соопшти шведскиот национален сеизмолошки центар на...

Во следните години целиот Балкан е загрозен од силни земјотреси

Земјотресите што деновиве ја погодија Хрватска најавуваат дека во наредните години ќе дојде до силни потреси на целиот Балкан. Сепак, сега е тешко точно...