Ознака: Сајбер-простор

Сајбер-просторот: Ново бојно поле?

Често се наметнува прашањето дали виртуелниот простор може да биде „место на злосторството“ или само алатка за негово извршување. За жал, можни се и...

Колку сме безбедни од сајбер-заканите?

Во сублимиран заклучок безбедносните експерти тврдат дека во моментов никоја земја од светот не може да се пофали дека е безбедна од заканите што...

Сајбер-просторот и лажните вести да се третираат со закони што важат...

ИНИЦИЈАТИВА НА ФРАНЦУСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ МАКРОН Светот очигледно не прекинува да се бори против штетните појави во сајбер-просторот, а светските лидери секојдневно наоѓаат нови практики и...