Ознака: Професор

Должници

За долгот, пак, кон народот, нека му мислат оние што се (пре)платени за тоа. Нашите најголеми должници Не е лесно да се пишува колумна по Манифестот...

Професор исчезна по прекинато интервју за Гласот на Америка

Кинескиот професот по физика во пензија Сун Венгуанг, кој е познат по критиките кон властите, веќе два дена е исчезнат, откако полицијата го прекина...