Ознака: промени

Климатските промени ќе го влошат квалитетот на пивото

Ново истражување утврди дека квалитетот на пивото се влошува и дека пивото во баровите ќе поскапи поради климатските промени. Експертите сметаат дека може да се...

Уште еден алармантен пропуст во следењето на климатските промени

Температурите на почвата се загреваат побрзо од воздухот, што претставува значителни климатски предизвици, покажа новото истражување на германските научници. Температурите на земјата се во...

Нов „магнет за земјоделците“ во контекст на уставните промени

Поголемото отворање на европските фондови на Европската Унија за развој на македонското земјоделство би се случило со евентуално зачленување на Македонија во Европската Унија!...

Во пресрет на клеточна бура за разорување на Уставот и државата

И додека земјите од регионот се справуваат со последиците од временската и атмосферска таканаречена суперклеточна бура, Македонија е зафатена од друг феномен на своевидна...

Група членови од „Алтернатива“ изразија незадоволство, бараат промени во партијата

Претставници на Алтернатива од сите ограноци и членови на Централен одбор одржаа прес-конференција во Тетово за да изразат незадоволство и забелешки, за како што...

Европските „тројки“ во (не)возможна мисија за уставни промени

Ваквите посети и постојаното повторување на една иста мантра „уставни измени и пат кон Европа“ се девалвирање на Македонија како држава, на нејзиниот народ,...

Кои се промените што ги планира Алијансата за да се реструктурира?

Во пресрет на годишниот самит на НАТО во Литванија на 11 и 12 јули На 11 и 12 јули лидерите ќе се соберат во Вилнус,...

Уметноста е првиот чекор што може да креира промени

Приказната се раскажува низ призма на глувонемата заедница, во која актерите во име на глувите лица без цензура ги раскажуваат сите општествени неправди кон...

Културата како стожер на позитивните општествени промени

Проектите и програмите за културен развој генерираат нови работни места, ги подобруваат условите за живот и ги јакнат заедниците. Разгледувањето на културните политики и...

Вучиќ најави „длабоки и суштински“ промени во надворешната политика на Србија

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ изјави дека по вчерашното гласање во Советот на Европа за членство на Косово во таа организација, ќе дојде до...