Ознака: почиста

Со уметност до посветла и почиста иднина

Отворена изложбата „Розови тигри и златни гуштери и што уште не“ Треба да излеземе од удобната зона, да бидеме креативни како да создаваме помалку отпад...

Со повеќе јавни чешми до почиста средина

Топлотните бранови ја зголемуваат потрошувачката на вода во шишиња, а јавните фонтани значително можат да придонесат за намалување на пластичниот отпад Со доаѓањето на летниот...

Во борбата за почиста иднина треба да бидеме активни сите

На некој начин свесно или несвесно сите придонесуваме за тоа модата да биде втор најголем загадувач. Затоа и најмалите промени од секој поединец се...