Ознака: перцепција

Сè тече, сè се менува?

Веројатно откако постои човештвото упорно си го поставува прашањето дали светот/космосот, а со нив и историјата, се движат. Ако се движат, кон што се...

Дали се влошува корупцијата или тоа е само прашање на перцепција?

Анализата на „Еуроњуз“ и на аналитичкиот прогнозер „Корапшн риск“ открива дека состојбата во повеќето европски земји ниту многу се влошува, ниту премногу се подобрува...

Достоевски како судбина…

Речиси да нема образован човек, дали на Истокот или на Западот од нашава планета, што барем еднаш во животот да не се сретнал со...

Корупцијата посилна од перцепцијата!

Силните ветувања на политичарите за разградување на корумпираната мрежа траат до изборот на новите министерски кабинети. Во сите општествени сфери завладуваат партизацијата, клиентелизмот и...

Дали владините советници ја сменија перцепцијата за државата во ЕУ

Онака како што сега се поставени нештата со европерспективата на земјите од Западен Балкан, а со тоа и на Македонија, легитимно се отвораат прашањата...