Ознака: откуп на тутун

Откупот на тутунот стартува со 30 проценти повисока цена во однос...

Откупот на тутунот годинава стартува со 30 проценти повисока цена во однос на лани, а се очекува да бидат откупени 21 илјади тони тутун,...

Годинава се очекува да бидат откупени 12,5 проценти повеќе тутун од...

Од понеделник почнува откупот на тутунот од реколтата 2022 година. Според податоците од Државниот инспекторат за земјоделство, годинешниот откуп стартува со позитивни бројки од аспект...

Заврши откупот на тутунот

Во законскиот рок заврши откупот на тутунот од минатогодишната реколта. Според министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски откупени се 26.296.424 милиони килограми...