Ознака: направена

ОН да ја исправат неправдата направена врз Македонија

Поради исклучително силниот притисок на Грција и нејзините поддржувачи, ОН ја погазија сопствената повелба и ја примија Македонија под привремената референца ПЈРМ, преседан незапаметен...

Направена е биопластика што се распаѓа целосно за три месеци

Мотивирани од растечкиот проблем со пластиката, која ѝ штети на животната средина, како во производството така и по нејзиното фрлање во отпад, научниците сѐ...

Чудесна храна направена од хемосинтеза

Изворот на протеини создадени од бактерии од јаглерод диоксид, вода и обновлива енергија е поефикасен од фотосинтезата што ја користат растенијата. Хемосинтезата е претворање на...