Ознака: мартин мекдона

Драми од Мартин Мекдона во издание на „Гаврош“

Издавачката куќа „Гаврош“ промовира драми од Мартин Мекдона, „Трилогијата Линејн: ’Мис на Линејн‘, ’Череп во Конемара‘ и ’Осамениот запад‘“ во превод на Горјан Милошевски...

Маестрални актерски креации во „Бесачите“ на Мекдона и Грдев

Многу паметно е искористен и врвниот технички потенцијал на сцената на МНТ, но не во смисла на некои мегаломански сценски решенија, како во некои...

Јавор Грдев го поставува „Бесачи“ во МНТ

Во Македонскиот народен театар, во рамките на годишната програма поддржана од Министерството за култура, започнаа подготовките на претставата „Бесачи“ по текст на актуелниот британско – ирски  автор...