Ознака: Кузман А. Шапкарев

Зачетник на македонизмот

Јубилеј: 110 години од смртта на Кузман А. Шапкарев Кузман Шапкарев (Охрид, 1 февруари 1834 - Софија, 18 март 1909) е значајна личност во историјата...