Ознака: колумни

МИКРОДВОГЛЕД: Две мини колумни на Венко Андоновски

Научете најпрвин да мислите, а потоа да говорите на македонски Слушам пред некој ден: „Имавме три прајдови (паради на гордоста), имавме толку хејтови, а толку...

МИКРО – ДВОГЛЕД: Две мини колумни на Венко Андоновски

Јазикот на глупавиот Паметниот човек единствено тој јазик не може да го научи, а глупавите го учат за еден ден. За јазиците треба да имате...

Промовирани фондацијата „Ѓорги Марјановиќ“ и книгата „Колумни“

Синоќа во хотелот „Епинал“ во Битола пред членовите на Ротарки клубот Битола беше промовирана фондацијата „Ѓорѓи Марјановиќ“ и книгата „Колумни“ од Ѓорѓи Марјановиќ. За програмата...

Весник што ја знае важноста на колумните за неговиот имиџ и...

Две нови книги, „Погледи кон светилникот“ од авторите Венко Андоновски, Билјана Ванковска, Александар Русјаков, Сашо Клековски, Ефтим Клетников и Ставре Џиков и „Македонија во...

Манифест на мотиката

Внатрешна колумна Нема резон веќе да се пишуваат колумни. Неколку месеци сите трескавично пишуваме на иста тема - името. Јас кажав сè што имав да...