Ознака: клер

Филм што ја налути црквата

Мојот филм не е напад на верата туку на институцијата што има мафијашки карактер, вели Војцех Смаржовски Полскиот режисер Војцех Смаржовски (роден во 1963 г.)...

Филм што ја критикува Католичката црква урива рекорди во Полска

Речиси милион луѓе ги посетија полските кина во последните три дена за да го погледаат филмот кој не ги прикажува католичките свештеници во добро...