Ознака: ИФАБ

Ќе се тестираат 10-минутни казни во фудбалот

Привремените казни за прекршоци и за неспортско однесување се препорачани за тестирање во професионални првенства, а тест-периодот ќе вклучува и правило што дозволува само...

На радарот на ИФАБ се однесувањето на фудбалерите, задржувањето време…

Мораме да ја одржуваме играта едноставна и да видиме дали има начини за подобрување на правичноста, здравјето на играчите и привлечноста на играта за...

Одлуките на ВАР ќе им се објаснуваат на гледачите?

Пробниот период од 12 месеци на натпреварувањата на ФИФА, за објаснување на одлуките на ВАР на телевизиските и на гледачите на стадионот, ќе почне...

Завршува времето на задржување на времето?

Интернационалниот фудбалски борд (ИФАБ), меѓународното тело што е креатор на фудбалски правила, разговараше за проблемите околу времето на игра сезонава и треба повторно да расправа...

Се разговара и за враќање на фудбалско правило од 19 век?

ИФАБ ДОНЕСЕ НЕКОЛКУ НОВИ ОДЛУКИ Бордот на Меѓународната фудбалска асоцијација, одговорен за фудбалските правила, реши привременото правило за пет замени да стане трајно, бројот на...

Нови измени на правилата во фудбалот?

СОСТАНОК НА ИФАБ Според најавите, петте измени за секој тим на еден меч може да станат трајно правило, а ќе се разговара и за замени...

Фудбалските законодавци ќе го менуваат правилото за играње со рака

Головите нема да бидат признаени само ако стрелците намерно ја допрат топката или раката го прави телото „неприродно поголемо“ кога е во контакт со...

Привремено пет замени на меч, а ВАР можеби ќе паузира

Промената на правилото за бројот на измени на еден меч ќе се однесува на натпреварувањата што треба да завршат до 31 декември годинава, иако...

Нови правила за побрза и пофер игра, за помалку губење време…

Во новата сезона има измени во правилата при изведување пенали, слободни удари, играња со рака, замена на фудбалери, потфрлања..., со важност од 1 јуни,...

Ќе се поништува секој гол постигнат со помош на рака

Головите постигнати со рака, дури и случајно, или кога играчот при нивното постигнување асистирал со ненамерно играње со рака од сезоната 2019/2020 нема да...