Ознака: исчекор

Лансиран ултрабрзински интернет од следната генерација

Кина прва во светот направи нов револуционерен исчекор поврзан со интернетот Кина го лансира првиот ултрабрзински интернет во светот, „’рбет“ од следната генерација, со пропустлив...

Може ли македонскиот јазик да биде сертифициран во Грција?

Почетен исчекор за подигнување на моралот на културниот патриотизам на Македонците во Грција Добро е што во Грција се појавуваат иницијативи, здруженија и невладини организации...

Направен е исчекор на зелената маса, се чека потврда на терен

Реакции на меѓународната заедница на мировните преговори меѓу Русија и Украина во Истанбул Новата рунда мировни преговори одржани во најголемиот турски град Истанбул, најавени за вторникот...

Исчекор на патот од илјада милји

Редицата иницирани мерки во сферата на екологијата и заштитата на животната средина се очекува да почнат да даваат и конкретни резултати. И тоа и во...

Квалитативен исчекор со капиталните инвестиции

Капиталните инвестиции имаат моќ да поттикнат економски раст, но само ако истите тие доследно се реализираат и ако се насочени кон вложувања што имаат...

Симболичен или суштински политички исчекор

Која е улогата и какво е значењето на боите и на симболите во политиката? Дали и колку тие придонесуваат да се допре до граѓаните...