Ознака: Иван Шариќ

Шахот уште не е исцрпен, во него има уште многу идеи

Мојата крајна амбиција е да стигнам до турнирот на кандидатите за светски првак, ни изјави Шариќ Го сакам и Фишеровиот шах, но повеќе сум за...

Артемиев: Подготвен сум за предизвикот

Новиот првак треба да се бара меѓу првите 20 шахисти, а како еден од најсериозните кандидати би го издвоил Хрватот Шариќ, смета првиот фаворит...

Тешко се освојува, а уште потешко се брани европската круна

Само тројца можат да се пофалат со пласман во првите 10 на следното ЕП по освојувањето на европската титула, а на ЕП во Скопје...

На шаховското ЕП во Скопје ќе игра и актуелниот првак

Од досега пријавените 34 шахисти за поединечното ЕП во Скопје, 17 се велемајстори, меѓу кои и актуелниот првак Шариќ од Хрватска На помалку од два...