Ознака: добивка

Жители на село во Белгија на лотарија заедно освоиле над 143...

Група од 165 жители на селото Олмен во белгиската провинција Антверпен освоила повеќе од 143 милиони евра на лотарија Јуромилионс (Euromillions). -Жителите на Олмен ги...

Во Кичево добивка на Лото од пола милион евра – на...

По вечерашното извлекување на броевите од последното коло на Лотарија на Македонија, засега непознат добитник, за погодени седум броеви ќе добие 500.000 евра. Интересно е...

На крајот од кварталот, Триглав ја потврдува прогнозата за планираната годишна...

Групацијата Триглав останува фокусирана на поставените стратешки ориентации, вклучувајќи профитабилно и сигурно работење и ја зема предвид комплексноста на деловното опкружување со нејасни последици...

Групацијата Триглав во првото полугодие оствари раст на премија и пониска добивка

Триглав во првата половина од 2020 година на македонскиот пазар работеше стабилно и беше достапен за клиентите во вонредните услови на пандемија Групацијата Триглав во...

Акумулација во сегашноста, со надеж за добивка во иднината

Ова е најопштата дефиниција за вложување (или инвестиција) на финансиските пазари. Имено, токму преку финансискиот пазар се врши алокација на акумулацијата, за таа најефикасно...

Поделбата на лото-милионите во САД не признава разделба без развод

Рич Зеласко од Детроит, САД, кој за време на неговиот развод освои повеќе од 30 милиони долари на лото, мора да ја подели добивката...

„Рајанер“ значително ја намали проценката на годишната добивка

Ирскиот нискобуџетен авиопревозник „Рајанер“ денеска значително ја намали проценката на годишната добивка, предупредувајќи дека резултатите во наредниот период би можеле да бидат уште полоши...