Ознака: дебели

Њујорк со закон ќе ја спречува дискриминацијата на дебелите луѓе

Градот Њујорк усвои закон со којшто се забранува дискриминација врз основа на тежина. Градските советници кои го поддржаа Законот, сметаат дека луѓето со вишок...

УНИЦЕФ: Повеќе од една четвртина од младите луѓе се дебели

Вкупно 149 милиони деца заостануваат во физичкиот развој или се со понизок раст за својата возраст, 50 милиони деца се неисхранети или се преслаби...