Ознака: благој бочварски

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски ја презема функцијата

Новиот министер за транспорт и врски Благој Бочварски официјално ја презема функцијата Министер. Тој се сретна со поранешниот министер Горан Сугарески на кој му...

Бочварски: Водата за пиење во Штип е безбедна по инцидентот со...

Водата во Штип е безбедна за пиење, изјави градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, кој заедно со заменик министерот за локална самоуправа и просторно...

Штипскиот градоначалник е против карантин, смета дека затварањето на текстилните фабрики...

Како прв човек на градот и претседател на општинскиoт кризен штаб, сум против во Штип да се воведе карантин, вели градоначалникот на општина Штип,...

Општина Штип со мерки за спречување на ширење на коронавирусот

Во изминатите неколку денови, Општина Штип презеде конкретни мерки за спречување на ширењето на вирусот ковид-19. Спроведено е превентивно миење и дезинфицирање на улиците,...

Бочварски: Започна проектот за изградба на локални патишта и улици

Еден од најзначајните проекти што влегува во имплементација оваа година е проектот за поврзување на локални патишта, односно изградба и санација на локални патишта...