Ознака: благој бочварски

Потребен ни е нов модел за изградба на патишта, постоечкиот не...

Моделот што моментно се применува при изградба на патиштата не ги дава посакуваните резултати и ги пролонгира финалните рокови, истакна министерот за транспорт и...

Или ќе бидеме главна европска рута на Балканот или ќе останеме...

Веќе нема време за калкулации за тоа дали и кои патишта ни се потребни за да можеме да напредуваме економски и да конкурираме на...

Бочварски: Го исплативме првиот трансфер од 117 милиони евра кон „Државни...

Првиот трансфер веќе го исплативме до Јавното претпријатие за државни патишта (ЈПДП), согласно Програмата што е донесена од Владата и објавена во Службен весник....

Бочварски: Ќе се реализираат сите постапки за коридорите да се изградат...

Сите постапки ќе се реализираат за коридорите да се изградат навреме, брзо и ефикасно, истакна денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски. - Во...

Не се направени дополнителни анализи за цените на патарините, истакна Бочварски

Во овој момент немаме направено дополнителни анализи за тоа во која насока треба да одат цените на патарините. Во регионот во некои држави цените...

Информациите за мое заминување од функцијата се шпекулации, вели Бочварски

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски вели дека се шпекулации информациите за негово заминување од министерската функција и за реконструкција на владиниот кабинет. -Јас...

Фотоволтаици ќе можат да се поставуваат без дозвола од матичните општини,...

Со новите законски измени во Законот за градба кои ќе бидат доставени до Собранието, домаќинствата и компаниите ќе можат да поставуваат фотоволтаични панели на...

Бочварски: Работите на Коридорот 8 ќе започнат годинава

Изградбата и комплетирањето на автопатските делници Тетово-Гостивар, Гостивар-Кичево и Требеништа-Струга-Ќафасан се наоѓаат во плановите на оваа Влада и на тоа се работи посветено, рече...

Бочварски: Законот за дивоградби заглавен во собраниска процедура

Законот за дивоградби е во собраниска процедура. Ако Парламентот е подготвен за дебата, тука сме да ги отвориме сите прашања, рече денеска министерот за...

Сабев: Ако екологистите дозволат, граничниот премин Клепало ќе биде во функција...

Патот до граничниот премин Клепало е долг само 13 километри. Ако ги добиеме поскоро еколошките дозволи, ќе биде завршен до крајот на годинава, рече...