Ознака: благој бочварски

Бочварски: Преку новиот Закон за градење ги олеснуваме постапките во градењето

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски денеска присуствуваше на стручна дебата по повод Предлог Законот за градење, во организација на Друштвото на Патишта...

Бочварски: Годинава ќе има над 200 милиони евра инвестиции во патната...

Оваа година планирани се над 200 милиони евра инвестиции само во патната инфраструктура. Продолжуваме со изградба на пругата кон Бугарија, со гасификацијата, со нови...

Бочварски: Надминати затекнатите состојби со експресниот пат Градско – Прилеп

Затекнатите состојби со експресниот пат Градско - Прилеп се надминуваат. Онаму каде што имаше проблеми со изведувачите ги решивме и веќе со почетокот на...

Бочварски: Преку јавна дебата ќе креираме нов закон за градење

Министерството за транспорт и врски ја продолжува праксата во носење на реформските закони на транспарентен начин преку вклучување на сите заентересирани страни. Во една...

Бочварски: Издвоивме 186 милиони денари од буџетот за капитални проекти за...

Од буџетот на Министерството за транспорт и врски за оваа година распределуваме 186 милиони денари за реализација на капитални проекти во општини во Република...

Бочварски: Инвестираме преку 50 милиони евра во патишта за регионално поврзување...

Создаваме комплетна слика за патната инфраструктура во Истокот, инвестираме преку 50 милиони евра за поврзување на општините меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија,...

Градежните компании ќе инвестираат милијарда евра ако им се овозможи непречено...

Градежниот сектор како еден од секторите двигатели на македонската економија може да придонесе за излез од кризата и со тоа и за забрзување на...

Бочварски: Финансиска помош и повеќе транспортни дозволи за транспортерите

На пакетот финанскиска помош за компаниите како дел од четвртиот сет на економски мерки, се осврна министерот за транспорт и врски Благој Бочварски кој...

Бочварски најави изградба на пругата кон Бугарија

Новиот министер за транспорт и врски, Благој Бочварски, најави изградба на пруга на Коридорот 8, односно пругата до Бугарија. Тој во својата прва прес-конференција...

Министерот Бочварски со поддршка за инфратструктурните проекти на Битола

Денеска во работна посета на Битола беше министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски. За време на посетата тој изврши увид на изведбените работи...