Ознака: Бислимоски

Бислимоски: Термоелектраните мора да работат и покрај трендот на „свичување“ од...

За да може да работи и да функционира нашиот систем за електрична енергија мора да имаме и базна енергија и заради тоа термоелектраните мора...

Во ниту еден случај нема да дојде до никакво поскапување на...

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) ќе ги преземе сите механизми за да имаме стабилна ситуација со цената на топлинска енергија имајќи ги во предвид...

Струјата во првиот блок поевтинува за 5,16 отсто, поскапува во третиот...

Цената на струјата за домаќинствата од 1 јануари се намалува за 5,16 отсто за првиот блок, за вториот блок и за евтината тарифа останува...

Бислимоски: Надоместокот за пристап до мрежа не значи екстра трошок за...

Надоместокот за пристап до електродистрибутивната мрежа што треба да се воведе од 1 јануари не значи нов трошок за потрошувачите. Не се работи за...

Бислимоски: Догодина очекувам поврзување на трите топлински мрежи во една

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) Марко Бислимоски смета дека почетокот на грејната сезона можеше да биде подобар. Сепак, тој верува, како што...

Бислимоски: Доколку не работи ТЕ-ТО ќе ни се случи ценовно цунами

Доколку не работи ТЕ-ТО ќе ни се случи ценовна катастрофа со топлинската енергија во Скопје а ние тоа нема да го дозволиме. Затоа нема...

Нов мандат за Бислимоски како Претседател на Регулаторна комисија за енергетика

Марко Бислимоски доби поддршка од пратениците за втор мандат за претседател на Регулаторната комисија за енергетика, водни услуги и услуги за управување со комунален...

„Водовод Охрид“: Бислимовски да престане да ја манипулира јавноста

Јавното претпријатие „Водовод Охрид“ до Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) согласно закон и бизнис планот достави информација за вкупните расходи и приходи врз основа...

Бислимоски: Пазарот за природен гас и од 1 јануари ќе продолжи...

Пазарот за природен гас и од 1 јануари ќе продолжи да функционира. Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) има издадено околу 12...

Бислимоски: Превземавме и ќе допреземеме одреден сет на мерки со цел...

Превземавме и ќе допреземеме одреден сет на мерки со цел да избегнеме зголемување на цената на електричната енергија. Да видиме каде сме, што сме,...