Ознака: бадникова поворка

Рекорден број деца на годинашната Бадникова поворка во Кичево

Денес во претпладневните часови со учество на рекорден број на дечиња, во Кичево се одржа Бадниковата поворка 2024, со која се најави Рождеството на...

Почнаа пробите за Бадниковата поворка во Кичево

Во трпезаријата од црковниот храм „Свети Петар и Павле“ во Кичево беше одржана првата проба на децата кои ќе земат учество во Бадниковата поворка,...

Коледарски пакетчиња за младите гласници од бадниковата поворка во Битола

Поаѓајќи од пред Офицерскиот дом, низ Широк Сокак со ангелски глас низ кој одѕвонуваше божиќната песна „Вечниот бог“, бадниковата поворка, внесе радост и во...

Децата од Кичево се подготвуваат за Бадниковата поворка

По пауза од две години, кога поради коронавирусот беше забрането масовно собирање на населението, викендов во Кичево повторно започнаа подготовките на децата од овој...

Бадникова поворка за одржување на традицијата во Прилеп

Со Бадникова поворка и со пеење на песната Вечниот Бог, Кондакот и Тропарот на Рождество Христово, црковното хорче од „Св. Кирил и Методиј“ денеска...

Во Кичево годинава нема да се организира Бадникова поворка

По долги години, поради пандемијата со коронавирусот и препораките на Владата да нема групирање на поголем број на луѓе на едно место, годинава во...

Бадникова поворка по шести пат се одржа во Кичево

И покрај студеното време и ветерот, рекорден број деca и верници беа дел од шестата Бадникова поворка што денес се одржа во Кичево. Бадниковата...

По петти пат Бадникова поворка во Прилеп

По петти пат во Прилеп се одржа Бадниковата поворка во која учествуваа повеќе од 60 деца, кои носејќи ја макетата на пештерата во која...

Бадникова поворка одржана по петти пат во Кичево

Денес по петти пат во Кичево се одржа Бадникова поворка, во која учествуваа над 400 дечиња од сите возрасти од градот и поголем број...