Ознака: актер на европа

Енико Есењи е добитничка на наградата „Актер на Европа“

Легендарната унгарска актерка Енико Есењи е добитничка на наградата за животно дело „Актер на Европа 2023“ на Интернационалниот театарски фестивал во Преспа. Интернационалниот театарски фестивал...

Биљана Драгиќевиќ-Пројковска и Исмет Аземи – актери на Европа 2022

Со традиционалната церемонија на доделување на наградите синоќа во Сарајот во Ресен заврши јубилејното 20-то издание на Интернационалниот театарски фестивал „Актерот на Европа 2022“. Жирито...

Дваесетгодишен јубилеј на ИТФ „Актер на Европа“ во Преспа

Интернационалниот театарски фестивал – „Актер на Европа“, кој што беше основан во 2003 година, кога Европскиот парламент го прогласи Препанското Езеро за меѓуграничен европски...

Виола Грациози од Италија – Актерка на Европа 2020

Со синоќешното доделување на наградите, заврши 18-то издание на Интернационалниот театарски фестивал „Актерот на Европа 2020“. После шест дена фестивалски настани, организирани според протоколот за...