Ознака: аграрот

Какви форми на консолидација можат да го спасат македонското земјоделство

Просечната големина на фармите е 1,8-1,9 хектар, за разлика од просекот на ЕУ, кој изнесува 16,6 хектари. Малите земјоделски имоти се расцепкани на пет...

Поголема финансиска поддршка за развој на аграрот

Мора да им дадеме приоритет на развојот на земјоделството и руралниот развој во државата. Во овој период треба сите заеднички да дејствуваме во земјоделскиот...