Почна традиционалната прослава на Бадник во Соборниот храм во Скопје / Фото: Игор Бансколиев

Почна традиционалната прослава на Бадник во Соборниот храм во Скопје.
Утрово на двата влеза во дворот на Соборниот храм, традиционално се делеа бадникови гранчиња. Тие беа осветени, по што беше подигнато Бадникарското знаме и беше интонирана македонската химна.