Ознака: водните ресурси

Европска комисија: Во Европа веќе се чувствуваат првите знаци на суша

Првите знаци на суша веќе ги погодија Франција, Шпанија и северна Италија, предизвикувајќи загриженост за снабдувањето со вода, објави Европската комисија. - Поради екстремно сувата...