Ознака: викиншки

„Осеберг“ – викиншки брод откриен во голема гробница

Занимливости „Осеберг“ е еден од најдобро зачуваните бродови од ерата на викинзите. Истражувањата покажаа дека бродот потекнува од втората половина на деветтиот век, некои делови...